Fausko Skysstasjon

Fausko Skysstasjon kombinerer historie og tradisjon med moderne konferansefasiliteter og utsøkt mat.

Fausko har flere muligheter både til overnatting og lokaler til middag eller aktivitet.

Det er en overnattingskapasitet på inntil 70 personer, fordelt på to store gjestehus og tre stabbur. Totalt 22 soverom og 19 bad. Her er det overnatting i tømmerhus med historie i veggene.

I tillegg til fantastisk overnattingsmuligheter så er det også flere flotte lokaler man kan benytte til sitt arrangement (både med matservering eller kun underholdning):
Låven: En autentisk låveatmosfære med eim av høylager omgjort til konsert og arrangementslokale med langbord, benker, scene, anretning, bar og sanitæranlegg. Her er det en serveringskapasitet på inntil 200 personer. Kapasitet for konserter/underholdning uten bord er for inntil 300 personer.

Årestugu: Et langhus av kraftig rundtømmer med peis og open ildsted og røykhull i taket.  Det er som en sammenhengende rom med tre avdelinger. Første rommet har peis og mindre bord og sittegrupper. Mellomrommet anretning, langbord og kraftig vedovn. Det største rommet har åpen ildsted og røykhull i taket, kraftig matbord rund ilden og sittebenker med reinsdyrskinn rundt veggene. Kapasiteten er på inntil 60 personer.

Kornmagasinet: Et 300 år gammelt tømmerbygg med verneverdi og kulturhistorisk sus. Den sto før ved siden av Stavkyrkja på Kyrkjebøen, nær Hemsedal Sentrum. i 2010 ble det bygd på et inngangsparti med glassfront, kornromma i 1. etasje ble innredet som soverom og kornloftet i 2. etasje ble innredet som et særegent og eksotisk serveringslokale. Spesialiteter på menyen er raklett på Fausko-vis og rakfisklag med servering av gårdens egen rakfisk fra fjellørreten fra Vavatn. Kapasiteten er på inntil 40 personer.

Gildehallen på Skysstasjonen: Finner du i 2. etasje på den gamle skysstasjonen. Her finner du et kraftig langbord med fine stoler. Her er det tilknytning til et anretningskjøkken så det egner seg godt for matservering. Kapasiteten er på inntil 55 personer.

Lavvo: Står ved siden av Fausko Amfi og er en åttekantet lavvo som har stor bål og grillplass midt i rommet. Et perfekt sted for teambuilding, lek og morro etter en aktiv dag. Kapasiteten er på inntil 60 personer.