3 fjellturer i Hemsedal du ikke vil gå glipp av

Hemsedal er et eldorado for fine fjellturer, og spesielt fint er det nå på høsten! Luften er klar og skarp og det er nydelige høstfarger.

Med hele 210 km fordelt på 41 turer, så er det nok å velge mellom. Kanskje lurer du på hvor du i det hele tatt skal begynne?
For å si det sånn, så kan du ikke velge feil tur, for alle turene er faktisk veldig fine. Selv de minste toppene og korteste turene har overraskende flott utsikt!
Vi vil likevel gi deg et par tips om du synes det er vanskelig å bestemme deg for en tur.

Familievennlig tur med de minste – Karisetberget

Dette er en koselig liten topp på vei inn i Grøndalen. På toppen er det nydelig utsikt både mot Rjukandefossen, videre innover Grøndalen og mot Hemsedal Skisenter/sentrum.
En super familietur eller en rask kveldstur for de større.

Turen tar ca 1,5-2 time opp og ned med mindre barn. Er du sprek, bruker du gjerne bare 30 minutt opp.
For mer info og veibeskrivelse, se Topp 20

Spektakulær utsikt – Veslehødn

Veslehødn er toppen som ligger ved siden av fossefallet Hydnefossen (med lodrett fall på 140 m). Dette er en herlig fin tur som går forbi Hødnetjernet med mulighet for å gå via Kjerringkjeften for en litt ekstra luftig tur. Du kan også kombinere denne turen med å gå opp til Storehødn, så får du med deg to topper på en dag!

På toppen er det fantastisk panoramautsikt over hele Hemsedal. På klare dager kan du se innover mot Golsfjellet og Valdres.

Dette er en litt lengre tur, men kan fint gåes av hele familien.
Den er 6 km tur/retur og beregnes å ta ca 4 timer.
For mer info og veibeskrivelse, se Topp 20

Dagstur med fjell og fossefall – Sentrum-Fekjan-Ulsåk-Sentrum

Denne turen byr på variert terreng og nydelig utsikt. Du begynner fra sentrum i Hemsedal og går opp Trøimsvegen. Du følger her stien Trøim-Fekjan.

Turen starter med litt brattere stigning, men når du er kommet opp, etter ca 1,5 km, går du i fint, åpent og lett terreng til Fekjan. Gå ikke glipp av den idylliske fossen ved Fekjan!
Fra Fekjan går du via Olatjedne og over Gravsetåsen ned forbi Gjeiteberget. Du kommer da ned til Hemsedal Bygdatun og Ulsåk. Fra Ulsåk følger du Hemsilstigen til sentrum.

Dette er en god dagstur på ca 12 km.
Du finner mer info og veibeskrivelse bakerst i Hemsedals vandrebrosjyre

God tur!

admin